22.3.09

Супа от коприва с ориз или елда

Великденските пости започнаха, предлагам ви едно подходящо за случая ястие !

коприва с оризПродукти:

1/4 кг коприва
една кафена чаша ориз/елда/
два стръка пресен лук
половин лимон
магданоз, олио, сол
лъжица брашно
1, 1/2 литър гореща вода

Приготвяне:

Прясната коприва се измива добре, бланшира се за 1-2 минути, изцежда се и се нарязва. Загрява се олиото и в него се поставя с малко вода нарязания на ситно лук.Когато поомекне и се изпари водата, се поставя нарязаната коприва. Леко се задушава с лука, слага се лъжицата брашно,разбърква се добре и веднага се сипва горещата вода. Ориза се слага заедно с горещата вода.Разбърквате добре. Оставя се на бавен огън да звари. Когато е сварен оризът , значи е готово. Подправяте с лимон на вкус. По желание се сервира с пресен чесън.

Да ви е вкусно !