27.11.11

Качамак с тиква

Продукти:
царевично брашно 400гр. (3ч.ч.)
тиква 500 гр. 1/4 тиква
прясно масло 200 гр.
натрошено сирене 150 гр. (1 ч.ч.)
кисело мляко 500 гр. 2 1/2 (ч.ч.)
сол на вкус


Приготвяне:
Обелената и нарязана на парчета тиква се сварява в подсолена вода.Прибавя се брашното, като се изсипва на купчинки и се вари, докато между отделните купчинки започне да клокочи каша. Сместа се разбърква леко и като поври още малко се сваля от огъня.Приготвения качамак се разбърква, докато се превърне в еднородна гъста маса,изважда се с дървена лъжица, потопена във вода или масло и се разстила се на пласт с дебелина 1-2 см в тава, залива се с разтопеното масло, поръсва се с натрошеното сирене и се поднася с киселото мляко.