17.9.11

Баклава Саралия



Продукти :
брашно 800 г (6 ч.ч.)
царевично брашно 200 г (1 1/2 ч.ч.)
растително масло 50 мл (1/4 ч.ч).
прясно масло 60 г
захар 800 г (4 ч.ч.)
вода 800 мл (4 ч.ч.)
ванилия 1 п
розова вода 40 мл (4 с.л.)
сол на вкус


Приготвяне :
От брашното, малко сол и хладка вода се омесва тесто за баница.Разточват се кори и се поръсват с царевичното брашно и масло.Увиват се от двата края към средата, нареждат се в предварително намазана с масло тава и се поръсват с растителното масло.
Баклавата се опича в умерена фурна, нарязва се на фигури и като изстине се залива с горещ сироп, приготвен от захарта, водата, ванилия и розова вода.

Добър апетит !