30.1.11

Свински гювеч с картофи

Един апетитен свински гювеч за студените зимни дни !

Продукти :

500 гр. свинско месо;
500 г картофи;
200 г гъби;
2 - 3 глави лук ;
2 моркова;
3 чушки;
1 с.л. олио;
1 с. л. брашно;
червен пипер, магданоз и сол на вкус

Приготвяне :

Месото се нарязва на средни парчета - като за шиш. Чушките, морковите и лука се нарязват на по-дребно, а картофите може и на по-едро. Гъбите се слагат цели. Всички продукти се слагат заедно в глинен гювеч намазан с олио. Добавят се подправките и се слага във фурната за около 2 часа на 200 градуса. Добавя се вода, когато има нужда. Когато е почти готово се размива брашното във вода и се добавя за да се сгъсти.

Добър апетит !