9.1.11

Бишкотена торта със крем


Необходими продукти:

две пакетчета бишкоти-18-20 броя,
1литър прясно мляко,
1 пакетче нишесте,
6-8 супени лъжици захар,
1 буркан компот от ягоди, може и друг по желание,
1 чаена чаша счукани орехи,
една ванилия,
един малък шоколад или няколко шоколадови бонбона.

Начин на приготвяне:

Най -напред се приготвя крема , като в 800гр прясно мляко се сипва захарта и се вари в млековарка, докато се разтвори захарта.Едновременно с това се разтваря нишестето в 100 грама студено мляко или вода.Трябва да купите нишесте, което се разтваря точно по този начин, защото има нишесте с по- малък грамаж. Сипвате на струйка разтвореното нишесте в горещото мляко, като бъркате без прекъсване докато се сгъсти.Изваждате от огъня и оставяте настрани. Започвате да топите бишкотите в сиропа от компота и ги нареждате в плитък съд за торта една до друга, така че да се получи квадрат. Ако по ъглите остане място , начупвате една бишкота на четири и запълвате.С голяма лъжица заливате бишкотите с горещия крем.Отгоре наръсвате половината орехи и пак нареждате натопени бишкоти по същия начин. Пак заливате с крем дебел пласт и слагате орехи. Можете да наредите и трети пласт като последният оставите по - малък - с по- малко бишкоти. Отгоре завършвате с крем, останалото количество орехи и настъргвате шоколада.Украсявате с изцедените ягоди от компота или пресни плодове по желание.Когато изстине , поставяте тортата в хладилника.

Да ви е сладко!