4.11.09

Шаран с орехов пълнеж на фурна

Продукти:

Един шаран около 1 кг,
3-4 глави лук,
1чаша/250гр/ счукани орехови ядки,
1/2 чаша ориз,
сол, черен пипер,
1 лимон,
2лъжици доматено пюре, или пасирани домати от буркан.

Приготвяне:

Измитият и изчистен шаран се посолява отвътре и отвън.Лукът се реже на шайби и леко се задушава с малко вода и олио,прибавя се доматеното пюре,размито с малко вода, ориза и черния пипер на прах. Прибавят се накрая и орехите, разбърква се и се вади от огъня.С тази смес се пълни шарана. Ако остане смес се разстила около него в тавичката.Полива се шарана с 4-5 лъжици олио, около него се нарежда нарязания на резени лимон, слага се малко гореща вода и се пече в умерено гореща фурна. Поднася се студен.

Да ви е сладко !