26.10.09

Телешко месо с гъби

Продукти:

700гр. телешко месо,
2 моркова,
1/2 главичка целина,
1 глава лук,
300гр. гъби,
олио,
черен пипер на прах

Приготвяне:

Месото се нарязва на порции, залива се с гореща вода да се покрие и се оставя да ври.Когато месото омекне се прибавят нарязаните на колелца моркови, целината и лука.Посолява се и се оставя още да ври на тих огън. Гъбите се изчистват и измиват. Нарязват се на филии и се задушават в мазнина и малко черен пипер, като от време на време се долива по малко от бульона на месото. Свареното месо се изважда от бульона, оцежда се и се прибавя към гъбите. Поднася се в голяма чиния с гарнитура от картофено пюре и грах попарн с масло.

Добър апетит !