19.10.09

Филе "Миньон"

Продукти:

четири средно големи пържоли от филето на младо говеждо месо,
1/2пакетче масло,
половин кг гъби печурки,
четири филии бял хляб,
чаша прясно мляко,
едно яйце,сол,
черен пипер.

Приготвяне:

Намажете пържолите с разтопено масло и ги оставете да отлежат един час.Изчистете и измийте гъбите е ги нарежете на ивички, а по-дребните оставете цели.Сварете ги в подсолена вода.Отделно запържете леко 2 равни лъжици брашно в три лъжици масло и го разредете на умерено гъст сос с част от гъбената отвара. Прибавете изцедените гъби и поръсете с черен пипер на вкус.Поварете соса още пет минути.Затоплете силно олио и изпържете в него предварително натопените в мляко и яйце филии хляб.След това посолете пържолките, поръсете ги с черен пипер и също ги изпържете.Нареждате пържените филии в голяма чиния и слагате върху тях по една пържола.Заливате с гъбения сос и поднасяте.

Добър Апетит !