26.9.09

Задушена пъстърва

Продукти:

4-5 дребни пъстърви, измити и изчистени,
1глава лук,
2моркова,
няколко стръка магданоз,
1 резен целина,
черен пипер на зърна,
мазнина,
чаша бяло вино,
1 яйце,
варени картофи.

Приготвяне:

Нарежете на филийки лука, нарежете морковите и целината на кубчета. Сложете ги в плитка тенджера, прибавете ситно нарязания магданоз и върху тях наредете осолената пастърва.Прибавете и десетина зърна черен пипер.Залейте рибата с 3-4 лъжици мазнина и чаша бяло вино.Захлупете ги плътно и ги оставете да се задушат 40 минути на слаб огън.Извадете готовите рибки в чиния и ги полейте със соса от задушаването, прецеден и подправен с 1 лъжичка прясно масло и един жълтък.Поднесете с варени картофи , полети със запържено масло.

Да ви е сладко !