Продукти:
2 яйца,
2-3 лъжици брашно,
лъжица ром или коняк,
прясно мляко,
2 по- големи ябълки,
захар,
канела,
пудра захар
Приготвяне:
Двете яйца се разбиват 5-6 минути, след това към тях се прибавят с разбиване двете лъжици брашно и коняка. Постепенно се прибавя прясното мляко, колкото е необходимо, за да се получи гъста като боза смес.Оставете я да почива 1/2- 1час. Обелете и настържете на едро ренде ябълките, подсладете ги с 1-2 лъжици захар, ароматизирате с една лъжичса канела и ги прибавете към яйчената смес.Опържете омлетите до златисто от двете страни.Поднесети ги топли, поръсени с пудра захар.
Да ви е сладко !
30.9.09
Омлет с ябълки
Меню: Ястия