25.8.09

Мусака с патладжани - гръцка рецепта

Продукти:

1/2кг кайма,
4-5 средно големи патладжани,
1 глава лук,
2 домата,
2 яйца,
олио, сол,червен пипер,
2 лъжици брашно,
магданоз,
1кофичка кисело мляко.

Приготвяне:

Патладжаните се обелват , нарязват се на филии с дебелина около 1/2 см, посоляват се добре , за да се оцедят.След около 30 минути се измиват и се пържат леко в горещо олио от двете страни.В същата мазнина се слага с малко вода нарязания лук и се добавя олио - две супени лъжици.След пет минути се прибавя каймата и се задушава десет минути като често се разбърква.Поръсва се с червен пипер и се прибавят настърганите домати и магданоза.Разбърква се добре и се изважда от огъня.половината от изпържените патладжани се нареждат в тавичка, върху тях се изсипва каймата и отгоре се нареждат останалите патладжани.залива се с една чаша топла вода и и се пече около половин час.От яйцата, брашното и киселото мляко се приготвя заливка.След като се залее се пече още десетина минути.

Добър Апетит !