20.5.09

Телешко по моряшки

Продукти:

1кг телешко месо,
3 моркова,
1 резен целина,
2корена от магданоз,
3домата,
1 кофичка кисело мляко,
200гр.бяло вино.

Приготвяне:

Месото се нарязва на средно големи парчета, почиства се от ципите и се пробожда с нож на няколко места.Там се поставят малки парченца морков и целина.Месото се изпържва в тенджера в малко олио до златисто. Залива се с малко топла вода и се оставя да заври.Вари се под капак.Задушава се докато стане готово.Ако е необходимо се долива малко гореща вода.Към средата на варенето отделно се запържват нарязаните на ситно моркови, целината и корените от магданоз.Добавят се ситно нарязаните домати и се пържи , докато се изпари водата. Тези зеленчуци се добавят към месото, посолява се и се оставя да се свари.Готовото месо се вади от соса, слага се в чиния и се нарязва на филийки, дебели 1см.Сосът се пасира и към него се добавят виното и млякото. Оставя се да ври , докато стане наполовина.Месото се залива със соса и се сервира с гарнитура от картофено пюре и пържени тиквички.

Добър Апетит !