17.5.09

Агнешки медальон със спанак

Продукти:

1кг агнешко месо от бут или плешка,
1кг спанак,
250гр прясно мляко,
3 супени лъжици брашно,
125 гр. масло,
2 яйца,
6 филийки бял хляб,
2 домата,
черен пипер ,
магданоз, сол.

Приготвяне:

Костите се отстраняват от месото, а то се нарязва на парчета, които се овалват леко в брашно и се запържват в смес от масло и олио.Изчистеният и измит спанак се задушава с малко масло, 1 кафена чаша вода, магданоз, сол и черен пипер на слаб огън.Яйцата се разбиват и в тях се потапят филийките хляб и се изпържват от двете страни.В голям поднос или тавичка се нареждат изпържените филийки, върху тях се слагат парчетата месо и върху тях- дебел пласт от задушения спанак, добре оцеден от водата.Брашното се размива в прясното мляко на огъня при непрекъснато бъркане , докато се сгъсти. Наръсва се обилно с черен пипер и ястието се залива отгоре. Доматите се нарязват нафилийки и се нареждат около медальоните.

Да ви е сладко !