24.4.09

Дроб сарма

Продукти:

1кг агнешки дреболии,
4-5 стръка пресен кромид лук,
1чаена чаша ориз,2яйца,
1 чаена чаша прясно мляко,
сол, черен пипер на вкус, джоджен

Приготвяне:

Дреболиите се сваряват във вода и сол, изваждат се и се нарязват на парчета.Бульонът се запазва и се прецежда.Нарязва се ситно лукът и се запържва в олио заедно с ориза, докато стане златист.Дреболиите се поставят в тава и се смесват с ориза.Сипват се две чаши прецеден бульон, сол, черен пипер и джоджен.Пече се в умерена фурна, докато поеме водата.Разбиват се две яйца с прясното мляко и се залива. Пече се още десет минути.Поднася се с пресен чесън и кисело мляко.

Добър Апетит !