26.4.09

Агнешки котлети с гъби

Продукти:

1кг агнешки котлети,
75гр краве масло,
1кафена чашка брашно,
1 кафена чашка бяло вино,
250 гр гъби,
1 лъжица лимонов сок или оцет,
1/2 връзка магданоз,
черен пипер на прах,
сол на вкус.

Приготвяне:

Котлетите се начукват леко и се посоляват.Потапят се в брашно и се изпържват малко в сгорещено масло.Изваждат се.Почистените гъби се нарязват на ивици и се изпържват в същото масло.Прибавят се останалото брашно,виното,малко топла вода,дребно нарязания магданоз,черен пипер , сол, лимонов сок.Котлетите се слагат в соса и се задушават до омекване.Поднасят се с гарнитура от задушен ориз и прясна салата от марули, репички, зелен лук и пресен чесън.

Да ви е сладко !