26.4.09

Агнешка овчарска каварма

Продукти:

500гр. агнешки дреболии,
1 кафена чашка олио,
50гр краве масло,
3 връзки пресен кромид лук,
3 домата,
150 гр. сирене,
1/2 връзка магданоз,
сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:

Агнешките дреболии се сваряват и се нарязват на дребно.В растително масло се задушава бялата част на лука,нарязана на дребно, с добавка една лъжица вода.Прибавят се доматите, перата на лука и магданозът, нарязани също на дребно, дреболиите заедно с бульона, в който са сварени, сол и черен пипер.Ястието се задушава около десет минути, разпределя се в гювечета и отгоре се натрошава обезсолено сирене.Поръсва се с разтопено масло и се запича в силно загрята фурна.

Добър Апетит !