20.3.09

Воденички с ориз

воденички с оризПродукти :

½ кг. пилешки воденички,
250 гр. ориз,
2 глави червен лук,
олио, сол, черен пипер

Приготвяне :

Воденичките се изчистват, измиват и сваряват много добре в подсолена вода. След като са сварени по желание може да се нарежат на по дребни парчета (за по добро храносмилане). Лука се обелва, измива и нарязва на дребно, запържва се с малко олио. Добавя се и изчистеният и измит ориз в тигана, също се запържва докато стане стъклен на цвят. Запържения лук и ориз се изсипват в тавата, добавя се сол на вкус, черен пипер, 4-5 суп. лъжици олио, 3-4 чаши вода и сварените воденички. Пече се във фурната.

Добър Апетит !