1.3.09

Коприва с ориз и орехи

Продукти:

1/2кг коприва,
1/2 чаена чаша ориз,
5-6 стръка зелен лук, нарязан,
1/2чаша олио,
червен пипер, сол на вкус,
една трета чаша нарязани орехи,
връзка магданоз и малко джоджен

Приготвяне:

В дълбок съд загрявате олиото и поставяте изчистената, нарязана и попарена предварително коприва.Слагате след това зеления лук и ориза. Завъртате няколко пъти с дървена лъжица, да поомекнат в горещото олио.Слагате малко червен пипер и сол на вкус. Заливате с две чаши гореща вода и оставяте да къкри на тих огън. Когато оризът се посвари , слагате орехите, магданоза и джоджена и отново захлупвате. Изключвате котлона и оставяте ястието да се довари.

Добър Апетит !