27.2.09

Торта със захарен сироп


Продукти :
5 яйца,
5 л.брашно,
100 гр. захар
1 пакетче крем за торта - Dr.Oetker
1 бурканче конфитюр

Яйцата се разбиват със захарта, след което постепенно се изсипва брашното. По желание може да добавите и какао. Получава се пандишпанено тесто, което се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.Във 200 мл. мляко разбивате крема за торта.

За крема:
600 мл мляко
100 гр. брашно
240 гр. захар
10 гр. нишесте
Млякото кипва със захарта, след което постепенно се прибавя размитото във вода брашно и нишесте.

Приготвяне :

Вземате блатовете и ги поставяте в подходяща форма за торта. Първия блат го поливате със захарен сироп, приготвен по следния начин: 2 чаши вода завират със 1 чаша захар, докато се посгъсти. Изчаква се да поизстине и се полива блата. След това се намазва със крема за торта на др. Йоткер. Отгоре намазвате със сладко, след това със втория крем. Слагате втория блат поливате със захарния сироп и мажете със втория крем. Слагате третия блат, поливате със захарен сироп и отгоре намазвате със останалия крем. Украсявате по ваш вкус. Например разтопявате 1 шоколад във масло и поливате най-отгоре на тортата. От страни може да украсите със натрошени бисквити.

Да ви е сладко !