15.2.09

Сладкиш "Дегаже"

Продукти:

6 яйца,
6 супени лъжици какао,
2 лъжици захар,
30 грама масло,
боровинки / пресни или сладко/,
суха сметана,
1/2 литър прясно мляко

Приготвяне:

Поотделно се разбиват жълтици и белтъци с по една лъжица захар.Към жълтъците се прибавя какаото с бъркане. След това се прибавя и разбития белтък.Предварително затоплена тава се застила с фолио, маже се 30гр масло и се слага сместа. Пече се 10-15 минути.Разбива се сухата сметана в млякото. Половината се маже върху изпечения сладкиш, отгоре се слагат боровинки или други плодове и се завива на руло.Маже се с останалата сметана и се украсява със шоколадови пръчици. Слага се в хладилник.
Дегаже-балетен термин, означава движение.

Да ви е сладко !