15.2.09

Пилешко филе в бял сос

пилешко филе в бял сосПродукти:

600-700 г пилешко филе
сока от половин лимон
1 кафена чаша кисело мляко
100 мл.прясно мляко
2 яйца
черен пипер
сол
магданоз за украса

Приготвяне:

Пилешкото филе престоява за половин час във 100 мл прясно мляко заедно със лимоновия сок и пресования чесън. След като се извади от хладилника, се нарязва на лентички се слага в тенджера да се посвари. Когато е готово, филето се изважда и слага в чиния. В сух съд се смесват киселото мляко и 2 яйца и малко сол, разбърква се добре и се добавя 2-3 супени лъжици брашно.Добавя се към бульона в който е сварено филето. След десетина минути прибавете изваденото филе. Оставете за 5 минути. Украсява се с магданоз.

Добър апетит !