8.1.09

Пълнен патладжан

Едни прекрасни патладжанчета !

Пълнен патладжан
Продукти:
4 патладжана
2-3 картофа
2 домата
1-2 чушки
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
100г. царевица от консерва
100г. кашкавал
олио
черен пипер
кубче зеленчуков бульон

Приготвяне:
Патладжаните се разрязват по дължина. Правят се няколко разреза в меката част. Посоляват се обилно и се оставят 15-20 минути да се отдели горчивият сок. Измиват се, издълбават се и се подреждат в тава.
Картофите се сваряват и нарязват на кубчета.
Запържват се ситно нарязаните лук, чесън и чушки. Прибавят се царевицата, картофите, доматите и подправките. С така приготвената смес се напълват патладжаните.
Бульонът се разтваря в 1/2л. вода и се налива в тавата. Пекат се 20-тина мин. на 180 градуса. Поръсват се с настърган кашкавал и се допичат.

Да ви е сладко!