12.1.09

Гювечета по шопски

На вашето внимание едни вкусни гювечета за вашата трапеза !

гювече по шопски
Продукти:

600г. леко обезсолено сирене
2 глави стар лук (или 1 връзка пресен)
100 г. масло
4 домата
4 яйца
4 люти пиперки (по желание)
червен пипер

Приготвяне:
На дъното на 4 гювечета, намазани с масло, се разпределя ситно нарязаният лук. Отгоре се нарежда сиренето, нарязано на парчета, поръсва се с червен пипер и се покрива с филийки от обелените домати и ситно нарязани люти пиперки. Най-отгоре се слагат парченца масло и гювечетата се пекат във фурната около 15 минути.
Изваждат се, във всяко от тях се чуква по едно яйце и се запичат още 5 минути.

Да ви е сладко!