А сега за вас , чревоугодници (и аз съм такъв, не крия)!
Продукти:
8 еднакво големи глави лук
250г. кайма
магданоз
няколко стръка пресен лук
3 скилидки чесън
сол черен пипер
кашкавал
За сос бешамел:
40г. брашно
1/4 пак.краве масло
прясно мляко
Приготвяне:
Главите лук се пекат с люспите в предварително загрята фурна (200 градуса) около 40-50 мин. или в микровълновата около 10 минути. Лукът трябва да омекне. След изпичането, се обелват люспите, реже се върха, маха се средата и се пълни с ароматната плънка.
Ароматна плънка (наистина е такава): Леко запържваме каймата, добавяме магданоза, ситно нарязания пресен лук и 3 скилидки чесън. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме предварително приготвения сос бешамел.
Напълненият лук се подрежда в тава, намазана с олио. Върху всяка глава лук се слага парче кашкавал и се пече за 15-20 минути. Сервира се със сос бешамел.
За тази рецепта много важен е лукът. Аз бях взела различни сортове и някои станаха много мекички и крехки, а други останаха доста твърди. Не избирайте прекалено големи глави, че те са много "дървени".
Да ви е сладко !