16.1.09

Пилешки джобчета

Ето нещо пикантно и вкусно, само за ценители !

пилешки джобчетаПродукти:
½ кг. пилешки гърди
кашкавал
шунка
галета
червен пипер
брашно от чесън (по желание)
1 ч.ч. бяло вино
кубче пилешки бульон
100 г. топено сирене
200г. заквасена сметана
олио
сол

Приготвяне:
Пилешките гърди се начукват с дървено чукче, докато станат съвсем тънки. Върху половинката на всяка пържола се поставя тънък резен шунка и филийка кашкавал. Другата половина се слага отгоре и краищата се набождат с клечки за зъби.
Галетата се смесва с червения пипер и брашното от чесън.
Всяко джобче се овалва в галета и се изпържва в силно сгорещено олио до зачервяване. Излишната мазнина се излива. Прибавят се виното и пилешкият бульон. Съдът се покрива с капак и се оставя на по-слаб огън за около 20 минути (или колкото е необходимо, за да не остане сурово пилето). Джобчетата се изваждат и се освобождават от клечките.
Към соса от готвенето се прибавя топеното сирене и, след като се разтопи, заквасената сметана. Ако е необходимо, се посолява на вкус.
Пилешките джобчета се заливат с получения сос и се поднасят топли с гарнитура по желание. Аз ги сервирам със задушени гъби в масло с малко магданоз или пресни картофки (леко посварени и после задушени в масълце).

Добър апетит!