6.1.09

Постна супа по манастирски

Необходими продукти за четири човека:
-един стрък праз ;
-два средно големи моркова ;
-две пиперки / ако няма пресни , може от буркан/ ;
-четири картофа ;
-две супени лъжици ориз или фиде ;
-половин чаена чаша нарязани орехи ;
-5-6 обелени и нарязани маслини ;
-една чаша зелева чорба ;
-магданоз,черен пипер, олио

Приготвяне:

Нарязват се морковите, картофите, праза и пиперките и се слагат в предварително затоплена вода да заврат.Слага се зелевата чорба - на четири порции супа - една чаша.Добавят се олиото, ориза или фидето.След като се посварят се слагат маслините и орехите.Накрая се поръсва обилно с магданоз и черен пипер на вкус.Поднася се с препечен хляб илисодена погача.

Да ви е сладко!Тези супи са пълни с витамини и полезни соли!