18.12.08

Късчета свинско с картофи в гювече

Преди малко жена ми ме изненада с това вкусно ястие за вечеря. Гарнирано с чаша бяло вино, това блюдо е достоен завършек на тежкия работен ден.

Късчета свинско с картофи в гювечеПродукти за 4 порции :

- 4 картофа ;
- свинско месо за готвене - 500 грама ;
- четири кисели краставички ;
- 4 моркова ;
- 200 грама кашкавал ;
- маргарин ;
- 4 лъжици царевично нишесте ;
- сол на вкус

Приготвяне :

Нарязвате картофите и слагате по един във всяко гювече, разпределяте месото също така, като преди това го нарязвате на хапки. Добавяте по 20 грама маргарин във всяко от тях и 40 мл вода. Слагате да се пече на 200 градуса.
Нарязвате на ситно краставичките и морковите и ги добавяте към полуготовото месо и картофи.
Когато е почти готово се слага по една лъжица царевично нишесте във всяко гювече.
Преди сервиране се добавя настърган кашкавал. Не забравяйте да затворите след настъргването капака за да омекне хубаво кашкавалчето преди да поднесете.

Добър апетит !